ODS ovládla vedení Kladna, primátorem je znovu Milan Volf

14. listopad 2002

ODS na dnešním ustavujícím jednání kladenského zastupitelstva získala funkce primátora, tří náměstků a všechna místa v městské radě. Primátorem se stal Milan Volf, který funkci zastával i v předchozím volebním období. K obhájení pozice mu poblahopřál i předseda ODS Václav Klaus, který zasedání přihlížel.

Prvním náměstkem primátora se stal dosavadní druhý náměstek Dan Jiránek. Dalšími náměstky zastupitelé zvolili právničku Martinu Kulhánkovou a manažera soukromé firmy Antonína Kajgra. Klaus svou návštěvu Kladna zdůvodnil historickým úspěchem ODS ve městě. "Já myslím, že se Kladno proměnilo a že neplatí některá stará klišé, která se vytvářela o tomto městě," řekl v narážce na někdejší označení rudé Kladno. Podstatu úspěchu kladenské ODS vidí v tom, že proti jiným městům měla co nabídnout. "Myslím si, že nabízela nejen program, ale i důvěryhodné tváře," uvedl předseda ODS.

Občanští demokraté v Kladně zvítězili se ziskem 48 procent hlasů a ve třiatřicetičlenném zastupitelstvu získali 19 křesel. ODS vyhrála v Kladně volby i před čtyřmi lety, tehdy ale získala jen 29 procent hlasů a utvořila koalici s ČSSD. Skupina občanských demokratů při dnešním jednání zastupitelstva rozvinula transparent s nápisem Klaus - prezident, Volf - premiér a podtitulem Tandem, který šlape. Klaus i primátor hodnotili aktivitu straníků s úsměvem.

autor: red
Spustit audio