Olympijského víceboje se zúčastnili všichni žáci ZŠ ve Vrdech na Kutnohorsku

5. prosinec 2014

Olympijského víceboje se v základní škole ve Vrdech na Kutnohorsku zúčastnili úplně všichni školáci. Zapojili se do projektu „Česko se hýbe“ a byli tak úspěšní, že za nimi v pátek ráno přijela olympijská hlídka: legendární atletka a stále ještě držitelka světového rekordu v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová a veslařka Mirka Knapková. Obě sportovkyně s dětmi dokonce ve čtyřech disciplínách soutěžily a ne vždy byly lepší než školáci.

„Myslím si, že jsme obě tady proto, abychom povzbudily děti do sportování, vidím to totiž například na stadionu, že těm mladým se moc nechce,“ vysvětlila svou účast v Olympijské hlídce Jarmila Kratochvílová.

„Já si myslím, že je důležité, aby děti měly nějaké vzory, ke kterým vzhlíží, podle kterých by mohly sportovat, aby je to motivovalo. A tohle je jedna z příležitostí, kdy děti se mohou sportovců zeptat na to, co je zajímá,“ dodala Mirka Knapková.

Jarmila Kratochvílová zapisuje výsledky

„Byla to těžká cesta tohle všechno připravit a zorganizovat, ale bylo na to málo času. Soutěže jsme organizovali i mimo hodiny tělesné výchovy, měli jsme stoprocentní zapojenost, žáci přitom museli absolvovat minimálně šest z osmi disciplín,“ potvrdil tělocvikář Josef Štajner.

Spustit audio