Papírový ubrousek se už do talíře nedává. Radí Eva Filipová
Papírový ubrousek nedáváme při jídle do klína jako ubrousek látkový. Výjimkou je ubrousek z pevného tvrdého papíru.
Obyčejný papírový ubrousek máme při jídle po levé straně talíře a po celou dobu stolování se do něho utíráme.
Nakonec použitý ubrousek nedáváme na talíř, jak tomu bylo v minulosti, ale necháváme ho položený na levé straně
Eva Filipová
Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.
Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.