Parním vlakem na Kokořínsko! Petr Kopecký o lokomotivě Kafemlejnek

16. červen 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Vydali jsme se na výlet parním vlakem do oblasti Kokořínska. Zmínili jsme se i o drezínách a zahradní železnici. Ve druhém příspěvku měla hlavní roli parní lokomotiva Kafemlejnek. Hovořil o ní mašinfíra Petr Kopecký.

Druhá červnová sobota se stala svátkem pro milovníky železniční historie na Mladoboleslavsku a Mělnicku. Z městského nádraží „města aut“ totiž vyrazil na svou cestu vlak tažený parní lokomotivou.

Nebývá někdy jednoduché přemluvit někoho k rozhovoru. S mašinfíírou Petrem Kopeckým měl redaktor Pavel Petr roli usnadněnou. Kápli si do noty...

Pozvánka:
O víkendu 23. a 24. června si obdivovatelé parních strojů mohou dát dostaveníčko v železnicí stanici Pardubice-Rosice nad Labem. Na setkání s vámi se budou těšit funkční modely parních strojů, sbírky Železničního muzea a Pardubického spolku historie železniční dopravy. Ze Středočeského kraje to přeci jen do Pardubic není tak daleko. Jste proto srdečně zváni.

Zprávy ze železnice:
Od neděle 10. června platí drobné úpravy jízdního řádu Českých drah. Především se týkají jízd Pendolína, kdy je v plánu především rozšíření spojů mezi Prahou a Brnem, kvůli avizované opravě dálnice D1. V případě regionální dopravy se jedná spíše o kosmetické úpravy, které by vás neměly překvapit. Ty podstatnější připravil pouze Královéhradecký a Olomoucký kraj.

autor: Pavel Petr
Spustit audio