Pavel Karas uvařil tymiánovou polévku a cukety s kuřecím masem a paprikou

Na vlnách Českého rozhlasu Region doplul až k vám do kuchyně moderátor počasí v České televizi Pavel Karas. Přijal pozvání Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala do rozhlasové kuchyně a uvařil tymiánovou polévku a cukety s kuřecím masem a paprikou.

Během vaření se samozřejmě tradičně povídalo. Řeč byla o tajemných předpovědích na Šumavě, dozvíte se, za jaké dobroty nejraději utrácel Pavel své dětské kapesné a jaké chutě preferuje dnes. Chybět nemohla ani zajímavost o jedné ze surovin a tradiční Slovní hra a Rychlovýslech.

Tymiánová polévka
100 g anglické slaniny, 100 g žampionů, 1 cibule nebo pórek, 1 lžíce tymiánu, bílý pepř, sůl, 4 brambory, 1 zakysaná smetana a mouka na zahuštění

Pavel Karas v Pochoutkách

Cukety s kuřecím masem a paprikou
1 menší cuketa, 4 zelené papriky, cibule, 2 rajčata, 2 kostky taveného sýra, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 lžička vegety (nebo směsi Aglio peperoncini a Chimichuri), sůl, pepř, chilli a 2 ks kuřecích prsou

Reprízováno 21.. ledna a 22. června 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.