Pavel Kožíšek smažil kuřecí kousky po indicku s rýží

S Patrikem Rozehnalem a Naďou Konvalinkovou jsme se přesunuli do Asie. Smažili jsme kuřecí kousky po indicku s rýží a přitom si povídali o Japonsku, kde žil a pracoval host Pochoutek - kouzelník Pavel Kožíšek.

Pavel nám také prozradil, jaká jídla si v Japonsku oblíbil, proč rozdával na letišti alkoholický nápoj Saké a v čem je japonské publikum jiné než to české. Dozvěděli jsme se, proč mu v Itálii říkali Marco Pollo a proč musí být hubený.

Kuřecí kousky po indicku:
2 plátky kuřecího masa, 2 vejce, solamyl, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, pepř, sladká chilli omáčka na kuře

Postup:
Plátky kuřecího masa omyjeme, naklepeme a nakrájíme na drobné kousky. Poprášíme solamylem, přidáme dvě syrová vejce, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci oleje, opepříme. Vše promícháme a nakonec přidáme sladkou chilli omáčku na kuře dle chuti. Na rozpáleném oleji osmažíme. Podáváme s rýží, nebo hranolky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.