Pavel Nový se proháněl na elektrokole po Příbramsku

22. červenec 2019

Velmi rád chodí do Humoriády a také ji poslouchá, když vysílají kolegové. Rád si poslechne jejich historky a zkontroluje, co říkají, aby třeba neopakoval líčení společných zážitků. V Humoriádě se cítí: „Skvěle, skvěle, skvěle!“

S Pavlem Novým jsme si dali sraz u kostela v Dolních Hbitech na Příbramsku. Na sraz přijel na elektrokole a pozdravil nás slavnou větou z komedie S tebou mě baví svět: „Přátelé, kamarádi, my vám ty medaile přivezeme." Vzal nás na výlet do asi 12 km vzdáleného Obořiště. On jel na kole, my jeli autem a vždy jsme si na něj někde počkali, abychom udělali malý rozhovor bez toho, že by přerušil jízdu. Cestou jsme viděli přelétat „čmeláka“ – letadlo, zlaté klasy obilí i panoramata Brd.

Speciální expedice

Na kole jel Pavel Nový dokonce už ve svém prvním filmu „Kuřata na cestách“. Zahrál si v něm slavného závodníka, který podle scénáře vyhrál velký závod. Ostatní závodníky hráli profesionální cyklisté, ale museli se držet zpátky. „Jejich povinnost byla nechat mě vyhrát, což nesli velmi útrpně,“ vzpomíná herec. Cyklistické závody kdysi pořádal Pavel s kamarády i soukromě. V Brdech jezdili tzv. gynekologickou expedici přes obce: Kozičín, Pičín až do Vaječníku. A pro náročné to bylo přes Řitku a Krámy. Expedice měla i urologickou část, neboť na druhé straně Brd jsou vesnice: Kleštěnec, Kulovice, Ptákov a Mrtník. Tyto výpravy už ale nedělají, mnozí zestárli a někteří z kamarádů už tu nejsou.

Noční nehoda

Jednou se Pavel Nový vracel v noci z Prahy. Autobusem dojel na Skalku, kde nasedl na elektrokolo a šlapal domů. Jenže si kolo špatně nabil, takže si nabil. V jedné ze zatáček mu to „zhaslo“, tápal ve tmě a projel i pangejtem. Spadl a kolo přistálo na jeho zádech. Naštěstí měl batoh, takže ho dopadající sedlo nezranilo, ale pochroumal se mu ipad, který byl v ruksaku. A navíc ztratil sklíčko z brýlí, ovšem druhý den ráno ho tam našel.

Spustit audio