Pavel Ovesný má netradiční přístup ke vzdělávání. Podnikatele bere na túru do brdských lesů

19. leden 2021

Pavel Ovesný rád učí lidi novým věcem. Věnuje se kurzům veganského vaření a stal se velkým propagátorem podnikání na volné noze. V klasické učebně ho ale nenajdete, se svými klienty se totiž jako Lesa Pán vydává do Brd nebo do Českého krasu. Na celodenní túře s nimi probere úskalí jejich podnikání.

Do lesa se s ním vydávají lidé, kteří podnikají na volné noze. Byl mezi nimi režisér, ilustrátorka, designérka a další profese tvůrčího charakteru. S Pavlem Ovesným během dlouhého výletu proberou tvorbu cen, lepší produktivitu, prevenci rizik nebo získávání nových zákazníků.

A proč podnikatele školí zrovna během chůze v přírodě? „Já trávím velmi rád čas v přírodě a přemýšlel jsem, jak část toho svého podnikání do přírody přenést,“ vysvětluje lektor Pavel Ovesný. Díky pohybu se rozproudí krev v těle a okysličí mozek. Za chůze se zapojí obě mozkové hemisféry a člověku to pak skutečně pálí. „Všichni říkají, že v přírodě často vymyslí něco, co by někde u stolu v zasedačce pravděpodobně ani nevymysleli.“

Změna prostředí umožňuje podnikatelům vidět věci jinak. Takový dlouhý výlet má podobně jako podnikání svoje vrcholy i údolí. Lektor Pavel Ovesný už s podnikateli nachodil stovky kilometrů.

Spustit audio

Související