Pavel Trávníček upekl medovou kachnu

V naší rozhlasové kuchyni Pochoutek se objevil herec Pavel Trávníček a Naďu učil recept na svou oblíbenou medovou kachnu.

Během povídání jste se dozvěděli něco o kachnách, jak z pohledu gastronomického, tak vám Pavel prozradil, jak je lovil a s jakým úspěchem. Přidal své zahradnické zkušenosti a zážitky z cest, které se točí kolem jídla.

Medová kachna:
jedna celá kachna, 3 lžíce medu, 3 lžíce dezertního vína, 3 lžíce sojové omáčky, lžička glutasolu

Reprízováno 23. listopadu 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.