Peníze v lednici a trable s láskou – příbramské divadlo uvede britskou hru Špinavý obchod

26. únor 2020

První letošní premiérou v příbramském Divadle Antonína Dvořáka je bláznivá komedie Špinavý obchod. Její tvůrci tak chtějí navázat na úspěch inscenace Habaďůra, která měla derniéru teprve nedávno.

Situační komedie Špinavý obchod je plná svízelných situací a nečekaných zvratů. Odehrává se v londýnském bytě mafiána zvaného Velký Mack. Ten sice moc rozumu nepobral, zato si dobře hlídá dvě tanečnice z nočního klubu a peníze z nelegálních kšeftíků, které ukrývá v lednici. Obě dívky se však shodou okolností dostávají do potíží, v bytě přibývají nezvaní návštěvníci a začíná jít o život.

V komedii Špinavý obchod uvidíme (zleva)  Roberta Tylečka, Petra Bednáře, Lucii Valenovou, Elišku Nejedlou a Petra Floriána

Autorem hry Špinavý obchod je britský dramatik, spisovatel a herec Robin Hawdon. Diváci možná znají jeho nejslavnější komedii Dokonalá svatba, kterou hrají divadla po celém světě.

Pod taktovkou režiséra Milana Schejbala se představí dva noví členové hereckého souboru Lucie Valenová a Kryštof Grygar. V dalších rolích uvidíte Elišku Nejedlou, Petra Floriána, Vladimíra Seniče, Roberta Tylečka a Petra Bednáře.

Komedie Špinavý obchod je plná nečekaných zvratů. Velký šéf Mack v podání Vladimíra Seniče si peníze hlídá, není mu to ale nic platné

První premiéra se na velké scéně Divadla Antonína Dvořáka odehraje ve čtvrtek 27.února od 19 hodin. Druhá premiéra bude v pátek 28.února.

autor: Barbora Kvapilová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio