Pěstování citróníku, eurookna, akvarijní šneci

9. říjen 2010

V tomto díle se dozvíte, že citróník, na kterém rostou citróny, můžete pěstovat i u vás doma. Pokud jste se pustili přes léto do stavby domu, určitě se budete snažit do zimy stihnout dodělat alespoň okna. Na trhu začínají dominovat místo oken plastových - tzv. eurookna. Jaké mají výhody a proč se jím říká „eurookna“, zjišťovala Markéta Vejvodová. Chcete založit akvárium? Pokud si do něj chcete kromě rybek pořídit i jiné živočichy, bude se vám hodit reportáž Jana Zítky o akvarijních šnecích.

Pěstování citróníku
Citrón patří mezi nejznámější citrusové plody. A citróník, na kterém roste, můžete mít i vy doma. Pokud se chcete pustit do jeho pěstování, poslechněte si, co o této rostlině říká zahradnice Dagmar Horáková. Do Mladé Boleslavi za ní zajel Jan Zítka.

Břišní tance
Břišní tance pro ženy jsou stále více populární. Ale na oblibě získávají nejen proto, že jsou „exotické“. Brzy totiž zjistíte, že se výrazně zlepšila vaše kondice a že tance prospívají také vašemu zdraví. O tom, jakou mají břišní tance historii, a jak mohou pomoci dnešním ženám ve střední Evropě hovořila Markéta Vejvodová s lektorkou Hanou Maškovou.

Eurookna
Pokud jste se pustili přes léto do stavby domu, určitě se budete snažit do zimy stihnout dodělat alespoň okna... Dnes je výběr mnohem větší. Na trhu začínají dominovat místo oken plastových - tzv. eurookna. Jaké mají výhody a proč se jím říká „eurookna“ zjišťovala Markéta Vejvodová u Libora Kořínka odborného technického konzultanta společnosti UNIWIN.

Akvarijní šneci
Chcete založit akvárium? Pak už jste si asi rozmysleli, jaké rybky si do něj pořídíte. A teď vás napadlo, že byste spolu s nimi mohli chovat i další živočichy, například akvarijní šneky. To není problém, i ti se dají koupit. Před tím je ale dobré se o nich něco dozvědět. Proto nás teď za akvaristy Dagmar Hurychovou a Pavlem Zíkou zavede Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Koláčová drobenka bude chutnější, když ji polijeme zakysanou smetanou či šlehačkou.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio