Petr Koukolíček předvedl vaření budoucnosti: makromolekulární kuchyni

Tentokrát jsme si v Pochoutkách s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili jídlo budoucnosti. Za plotnou se objevil kuchař Petr Koukolíček z Molekulárního cateringu, který se věnuje makromolekulární kuchyni.

Sází na to, že se nápoje budou i kousat, štrůdl se bude jíst jako amarounová kostka a na závěr oběda dostanete kávu zchlazenou při teplotě -196 °C.

Naďa i Patrik se těší, že zjistí, jak se vyrábí třeba známý koktejl ze seriálu Sex ve městě ve formě kuličky, proč se kouří z úst i nosu při pití kávy budoucnosti a jestli má šanci i svíčková se šesti v roce 2023.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka