Petra Pecková: K politické kultuře patří to, že nejvyšší post má strana, která vyhrála

3. říjen 2020 19:00

V čele středočeské kandidátky STAN, která vyhrála krajské volby ve středních Čechách, je starostka Mnichovic Petra Pecková. "To jediné, co je pro mě teď podstatné, je to, abychom dokázali splnit přání našich voličů a kraj opravdu zlepšili. To je pro mě největší priorita," řekla v sobotu odpoledne Petra Pecková ve vysílání Regionu.

Ve Středočeském kraji budou jednání o možné koalici budoucího vedení kraje probíhat hned po vyhlášení konečných výsledků:

"Vyjednává se až po volbách a určitě vyjednávat budeme už dnes (sobota). Nikdy jsem se v průběhu volebního klání netajila tím, s kým bych si koalici uměla představit. Říkala jsem voličům otevřeně, že bych si ji dovedla představit s ODS, Piráty a s TOP 09 a o tom budeme vyjednávat," říká Petra Pecková a dodává: "To jediné, co je pro mě teď podstatné, je to, abychom dokázali splnit přání našich voličů a kraj opravdu zlepšili. To je pro mě největší priorita."

O post nové hejtmanky Středočeského kraje bude Petra Pecková usilovat: "K politické kultuře patří, že nejvyšší post má strana, která vyhrála. Takže my budeme usilovat o post hejtmanky, tím jsme se nikdy netajili a je to pro nás důležité."

Poslechněte si celý záznam rozhovoru.

autor: JMys
Spustit audio