Pikantní směs na topinky
Tenhle recept možná využijete při víkedovém setkání s rodinou nebo přáteli. Připravte si s Apetýtem pikantní směs na topinky!
Co budete potřebovat?
- 200 g vepřového masa
- 200 g kuřecího masa
- sůl a pepř
- lžičku grilovacího koření
- 1 cibuli
- 1 větší červenou papriku
- 1 rajče
- 1 lžíci kečupu
- sojovou omáčku na dochucení
- olej
- chilli
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a poté přidáme na kousky nakrájené masa.
- Osolíme, opepříme a přidáme koření.
- Přidáme omytou, očištěnou a nakrájenou zeleninu.
- Poté přidáme kečup, chilli, sojovou omáčkou a dusíme do měkka.
- Dle potřeby podlijeme vodou.
- Směs bohatě vrstvíme na opečené chlebové nebo toustové plátky.
- Doplníme čerstvým zeleninovým salátem a úspěch je zaručen!
Související
-
Škvarkoví šneci
Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.
-
Tukožroutská polévka
Páteční Apetýt pro vás má recept na polévku, která může pomoci s kilogramy po Vánocích.
-
Palivec: pálivé pohoštění, které ocení nejen pánové
Palivec je oblíbená hospodská chuťovka. Pomazánka na topinky má říz, nechybí v něm naše národní chlouba – dobrý světlý ležák. Klasiku si ozvláštníte trochou výrazného sýra.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.