Písničky, které provázely jeho život, představuje Milan Drobný

16. červenec 2021

Zpěvák a producent Milan Drobný se dostal k muzice náhodou, když ho kvůli maléru na chmelové brigádě vyloučili z gymnázia. Následně se přihlásil do přijímacího řízení oboru Hudební komedie na státní konzervatoři. U komise uspěl a jeho třídním učitelem se stal Oldřich Nový.

Svoji zpěváckou kariéru poté začal v soutěži Hledáme nové talenty, do níž se přihlásil na poslední chvíli a vybral si písničku od Gilberta Bécauda - V ten den, kdy se vrátil déšť. I když nic nevyhrál, kapelník Karel Krautgartner mu nabídl účinkování ve svém orchestru.

Milan Drobný v Českém rozhlase Sever

Později, když zpíval v kavárně Vltava, se setkal s Karlem Gottem. A právě s ním začal hrát v divadle Semafor, když Šlitr a Suchý hledali náhradu za Waldemara Matušku, který z divadla odešel. 15. února 1963 spolu nastoupili do divadla Semafor.

Později spolupracoval s Country Beatem Jiřího Brabce, orchestry Karla Vlacha a Václava Hybše. Jako zpěvák Pragokoncertu zpíval v celé Evropě, například v Jugoslávii, Německu a jiných. Vystupoval v Egyptě, v Kostarice, v Brazílii a na Kubě. V roce 1994 byl zpívat v Kanadě a Americe krajanům a v roce 2000 absolvoval koncertní turné po Austrálii.

autoři: Tomáš Katschner , baj
Spustit audio

Související