Pivo, citron, káva i rum – vše pro maso dobré jest!
Tentokrát prozradíme, jak napravit a vylepšit pokrmy, jakož i různé fígle kuchařské, které se týkají masa.
Maso při vaření rychleji změkne, dáte-li do vody špetku jedlé sody nebo lžíci rumu.Pečené maso bude vždy měkké, potřete-li ho před pečením citronem a chvíli necháte stát. Také maso nejtvrdší změkne, budete-li ho vařit s kopřivovými listy.
Maso v létě uchováte, ponoříte-li ho do sladkého mléka nebo jej posypete čerstvě mletou kávou. Chuť tím rozhodně neutrpí.
Vepřová pečeně bude mít jemnou kůrčičku, když ji budete potírat pivem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.