Plavci se znovu vracejí do opraveného městského bazénu. Rekonstrukce stála Nymburk téměř čtyři miliony

9. září 2019 08:04

Nymburský městský bazén se po roce a čtvrt otevírá. Loni v květnu ho město nechalo zavřít kvůli špatnému stavu stropu. Ten už je opravený a plavci se můžou vrátit.

Velkému úklidu předcházela oprava stropu nad 25ti metrovým bazénem. "Původní desky museli dělníci sundat. Hrozilo totiž, že některé z nich spadnou," říká Josef Fuksa z Tělovýchovné jednoty Lokomotiva, která bazén provozuje. Nově je na stropě celistvý plech.

Před znovuotevřením bazénu bylo nutné zajistit i revizi delší dobu nepoužívaných elektrických rozvodů nebo údržbu vzduchotechniky. Všechny práce stály město necelé čtyři miliony korun.

Nymburský plavecký bazén

Areál bude pro veřejnost otevřený v úterý a ve čtvrtek a taky o víkendech. Ve zbývajících časech využijí bazén místní sportovní kluby a taky školáci.

Po dobu uzavření městského areálu jezdily děti na hodiny plavání do nymburského sportovního centra. Tamní bazén ale slouží hlavně k přípravě české reprezentace a profesionální sportovci v něm mají podle Josefa Fuksy přednost.

Minulá radnice plánovala celkovou opravu bazénu na Boleslavské třídě včetně přístavby za desítky milionů korun. Současné vedení města plány změnilo a rozhodlo se opravit jenom strop.

Do budoucna ale počítá s novým plaveckým areálem vedle zimního stadionu. Podle starosty Tomáše Macha z uskupení Nymburk s klidem by nový bazén mohl být hotový v ideálním případě za pět let.

autor: Michal Trnka
Spustit audio

Související