Play off I. ligy začalo. Jágr i Plekanec asistovali u výhry Kladna, fanoušci se v ochozech poprali

2. březen 2019 00:13

Bitva na ledě, rvačka mezi diváky na tribuně. Takové bylo úvodní čtvrtfinále prvoligového play off mezi hokejisty Kladna a Přerova. Rytíři vyhráli 4:2.

Když hokejista Jaromír Jágr před začátkem prvoligového play off mluvil o tom, že to bude válka, asi netušil, jak moc bude mít pravdu. V úvodním čtvrftfinále Kladno porazilo Přerov 4:2 a byla to bitva plná emocí. Nejen na ledě ale i v ochozech.

"Je to play off a my máme nějakej cíl. A když nemáš ty emoce, vášeň pro tu hru, tak by nemělo cenu hrát. My jsme ji měli a i to nám pomohlo vyhrát zápas," vysvětloval Tomáš Plekanec, proč je důležité, aby všichni kladenští hokejisté naplno prožívali duely v play off.

Proto i on a Jaromír Jágr při výhře Kladna nad Přerovem 4:2 chodili tvrdě do soubojů, hádali se s rozhodčími nebo emotivně slavili každý gól.

Ve druhé třetině po souboji právě Tomáše Plekance s hostujícím Filipem Dvořákem se napětí z ledu přeneslo i mezi diváky na tribunu.

"Koukal jsem, že se tam najednou začali rvát, ani nevím proč. Myslím, že tohle na stadion nepatří," potvrdil kladneský útočník Jiří Říha, že i hráči si všimli bitky mezi domácími a hostujícími fanoušky. Vzduchem létaly kelímky s pivem a diváky nakonec museli uklidňovat také těžkooděnci. 

"To se stává, to bývá normální. Když jsem chodil na hokej jako malej kluk, tak tady byly vždycky rvačky, snad se nikomu nic nestalo," doufal Tomáš Plekanec, který si připsal dvě asistence.

Hlavní podíl na kladenském vedení 1:0 v sérii měl dvougólový Šimon Jelínek, který zažívá premiérovou sezónu mezi dospělými. Teprve 18letý útočník dokonce chodí na přesilovky společně právě s Tomášem Plekancem a Jaromírem Jágrem.

autor: Tomáš Petr
Spustit audio