Plovárny v některých středočeských městech měly potíže s provozem

12. červenec 2019 12:33

Venkovní bazény v některých středočeských městech měly letos potíže s provozem. V Kutné Hoře řešili únik vody, v Berouně zase její kvalitu.

Provozní přestávku má od tohoto týdne letní koupaliště v areálu Na Lukách ve Vlašimi na Benešovsku, vyžádalo si ji chladné počasí. Ze stejného důvodu jsou dnes zavřené i další plovárny v regionu, například ve Zdicích na Berounsku nebo v Úvalech u Prahy.

Na kutnohorském koupališti se opět objevily problémy s únikem vody. Už v minulosti kvůli tomu muselo město opravovat porušené spáry. "Zjistilo se, že voda zase uniká, dělaly se tlakové zkoušky. Měli jsme strach, že je porušená nějaká spára," řekl ČTK starosta Josef Viktora (ANO).

Nakonec se podle něj zjistilo, že voda uniká do sousedního krytého bazénu. Příčinou byl vadný ventil na filtraci. "Technici ho rozdělali, vyčistili a bylo to vyřešené," dodal starosta.

V Berouně byl počátkem července krátkodobě uzavřen venkovní bazén na Velkém sídlišti. Důvodem byla špatná voda, laboratorní rozbor v ní odhalil přítomnost stafylokoků. Po vyčištění byly odebrány další kontrolní vzorky, které potvrdily nezávadnost vody a plovárna mohla být po několika dnech opět zprovozněna.

Situaci podle radnice zkomplikoval špatný stav dávkovacího zařízení pro chlorování vody, které je již na hranici životnosti. Město po skončení koupací sezony počítá s rozsáhlou rekonstrukcí bazénu.

Letní koupaliště ve Vlašimi tento týden oznámilo provozní přestávku, otevřeno bude podle počasí zřejmě v pondělí. "Máme odstávku, čekáme na lepší počasí. Nemá cenu, aby to běželo, když tam nikdo není. Od pondělí bychom měli mít zase otevřeno," uvedl provozní manažer Jakub Jeništa.

Podobná situace je ve Zdicích. "Koupaliště je dnes zavřené, jinak je v provozu, otevíráme vždy za příznivého počasí. O tom, zda je otevřeno, informujeme každé ráno v osm hodin na našich stránkách  http://www.koupalistezdice.cz www.koupalistezdice.cz ," řekl pracovník organizace Sportovní a technické zařízení města Zdice.

Spustit audio