Po dálnici D4 jela červená formule. Policie hledá řidiče formule, autory videa i další svědky

12. září 2019 14:21

Příbramští policisté pátrají po řidiči červené formule, který jel v neznámé době po dálnici D4. Jízdu závodního auta zachytili ostatní motoristé na video. Policie žádá svědky, aby se jí přihlásili, uvedla ve čtvrtek mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Dopravní inspektorát v Příbrami se případem zabývá kvůli podezření z porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

„Řidič užil vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu, čímž ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedla pro iROZHLAS.cz mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

„To vozidlo nemá na silnici co dělat. Kromě toho, že nemá registrační značku, tak i další věci jako světla,“ upřesnila. Podle ní za to hrozí pokuta pět až deset tisíc korun a zákaz řízení na dobu až jednoho roku.

Řidič závodního automobilu jel v neznámé době po D4. Policie má k dispozici dva videozáznamy pořízené ostatními motoristy, které jízdu dokládají. „Pátráme po řidiči vozidla, po svědcích. Neznáme ani osoby, které video na sociální sítě umístili,“ doplnila Schindlová.

„Policisté žádají osoby, které video natočily, aby se ozvaly na telefonní číslo 974 879 469 nebo 974 879 503. Dále žádají všechny ostatní svědky, kteří by mohli poskytnout důležité informace k jízdě závodního auta, popřípadě ke zjištění jeho řidiče, aby se také ozvali na výše uvedené telefonní číslo,“ dodala mluvčí.

autor: iROZHLAS.cz .cz | zdroj: ČTK
Spustit audio