Po Kladně bude jezdit 28 nových autobusů na CNG. Uspěly Iveco, Scania a SOR

27. březen 2020

Dalších 28 nových autobusů vyjede do konce prázdnin do ulic Kladna. ČSAD MHD Kladno ukončilo soutěž na dodávku tří různých typů vozidel na stlačený zemní plyn v hodnotě 180 milionů korun. Uvádí server zdopravy.cz.

Vyplývá to z informací na profilu zadavatele ČSAD MHD Kladno. Dopravce patřící do skupiny Arriva získá na nákup dotaci z evropských fondů.

Největší část zakázky získal Tezas Servis, dealer autobusů Iveco. Dodá celkem 14 dvoudveřových autobusů Iveco Crossway Low Entry za 81 milionů korun, o tři miliony porazil Scanii.

V části soutěže na nákup plně nízkopodlažních dvanáctimetrových třídveřových autobusů uspěla Scania, která dodá 12 autobusů za 75,3 milionu korun. Scania byla nepatrně dražší než Tezas, který ale porazila v jiných parametrech. Pořizovací cena rozhodovala přo hodnocení jen ze 75 procent, zbytek připadl na spotřebu a provozní náklady.

SOR Libchavy uspěl v části zakázky na nákup dvou kloubových autobusů, nikdo jiný se nepřihlásil. Za ně zaplatí dopravce 16,96 milionu korun.

Všechny autobusy mají být dodané do konce srpna. MHD v Kladně prochází velkou obnovou. Loni zařadila firma do flotily 27 nových autobusů od stejných výrobců.

Spustit audio