Pochoutkové Velikonoce u Zity Kabátové

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal sbalili beránky, pomlázky a dobrou náladu. S tím vším vyrazilo naše pochoutkové duo na návštěvu k legendě československého filmu, bezmála pětadevadesátileté Zitě Kabátové!

Jedinečné vydání Pochoutek jsme pro vás připravili na Velikonoční pondělí. Naši pochoutkoví specialisté Naďa a Patrik vyrazili na koledu k herečce Zitě Kabátové. Nepřišli s prázdnou, přinesli hned dva beránky. Co paní Zita s nimi udělá? To se dozvíte, pokud si pustíte záznam velikonočních Pochoutek.
Ačkoliv to na fotkách možná nevypadá, Zita Kabátová je velmi svěží a plná energie. Když se dozvěděla, že součástí natáčení bude i focení, ihned musela zapracovat na svém make-upu!
A jak můžete zjistit ze sestřihu pořadu, paní Zita má stále na co vzpomínat - dozvíte se tedy, jak vypadaly svátky jara na začátku 20. století, co se u nich doma peklo a vařilo na Velikonoce a jak se tehdy žilo.


Pažitková polévka Zity Kabátové:

Ingredience:
voda, trochu másla, pažitka, kmín, vejce, mouka, masox

Postup:
Rozpálíme trochu másla a přidáme pažitku s trochou kmínu. Když kmín začne prskat a pažitka hnědnout, vše poprášíme moukou. Uděláme jíšku, přidáme vejce a uděláme z toho tzv. kudliky (jak říká paní Zita). Zalijeme vodou a přidáme kousek masoxu. Povaříme a je hotovo!

DOBROU CHUŤ!


Pochoutková návštěva u Zity Kabátové