Pochoutkový rok. Vyhrajte za svůj oblíbený recept vybavení do kuchyně
Baví vás vařit? Máte svůj oblíbený a zároveň jedinečný recept, na který nedáte dopustit? Pochlubte se svým osvědčeným rodinným receptem a vyhrajte nové vybavení do kuchyně.
Česká kuchyně, to nejsou jen knedlíky. I když na našich stolech hrají důležitou roli, zahrnuje toho česká kuchyně mnohem víc: skvělé polévky, omáčky, pečená masa, sladkosti, jednoduché pokrmy nebo naopak sváteční jídla.
V rámci projektu Pochoutkový rok si můžete ověřit, jak dobře se vaří právě u vás, nebo načerpat inspiraci k dalšímu vaření. Pošlete nám svůj osvědčený recept, který vychází z českých tradic, a ukažte, že česká kuchyně ještě své poslední slovo rozhodně neřekla.
Z obdržených receptů vybere porota složená z Pavla Pospíšila, Jaroslava Sapíka a Nadi Konvalinkové ty nejzajímavější. Každý týden navíc pošle moderátora Patrika Rozehnala zjistit, jak se zvolený pokrm připravuje. Všechny recepty pak samozřejmě najdete i na webu.
V listopadu porota rozhodne o třech nejlepších receptech. A pro svého favorita budete moct hlasovat i vy. Výherci budou odměněni kuchyňskými elektrospotřebiči a speciální večeří s našimi pochoutkovými porotci.
Kompletní pravidla soutěže naleznete zde.
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.