Pochoutky s Antonínem Panenkou
Střelec nejdůležitější penalty v naší fotbalové historii, živoucí legenda evropského fotbalu, prezident pražské Bohemky a absolvent hotelové školy Antonín Panenka přišel vařit do Pochoutek. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se od něj naučili přípravu vepřové panenky obalované v pařížském těstíčku...
Během vaření Antonín vyprávěl o své "rostbífové" maturitě, o výrobě strouhanky z preclíků na stadionu a také o životosprávě fotbalistů dříve a dnes. Věděli jste, že Antonín si vždycky před zápasem tajně pochutnával na jednom nezdravém "fotbalovém" jídle? Více se dozvíte, pokud si pustíte mp3 záznam Pochoutek...
Panenka v pařížském těstíčku se špagetami Ingredience: špagety, plátková šunka, petržel kudrnka; malý špalíček vepřové panenky, hladká mouka, vejce, koření, trocha ledového piva; ledový salát
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.