Pochoutky s Františkem Ringo Čechem

V Pochoutkové rozhlasové kuchyni se setkali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s dalším hostem. V kuchaře se tentokrát proměnil textař, hudebník, zpěvám, malíř a divadelní principál – František Ringo Čech. Na jeho přání se dělala koprová omáčka s noky a vařeným vejcem.



V Pochoutkách si všichni povídali o prohřešcích českých restauratérů, o tom jak je těžké vařit pro vnuky, i o cestách do zahraničí. Dozvěděli jsme se, jak František vystupoval v Las Vegas, jak vypadá výuka hry na bubny a jak cestuje po světě s Petrem Novotným a ochutnává nejrůznější jídla.

Koprová omáčka
Ingredience: Ocet, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany ke šlehání, 200 ml plnotučného mléka, 1 svazeček kopru, voda, sůl, lžíce másla, vejce

Postup: Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme mlékem a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu smetany ke šlehání a omáčku necháme přejít varem. Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme.
Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky, brambory nebo bramborové noky.

František Ringo Čech v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka