Ve znamení jižanské kuchyně se nesly Pochoutky se známým zpěvákem - do rozhlasové kuchyně přišel Jan Kalousek. Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala naučil přípravu těstovin s tuňákem a ančovičkami...
Během vaření si povídali o jídle, italských receptech, výhodě čerstvých surovin na vaření i o tom, jaké různé kuchyně už Honza ochutnal. Markéta Vejvodová vám řekně zajímavosti o italských těstovinách "linguinách". V průběhu pořadu se taky dozvíte, jak poznáte správně uvařené těstoviny - prohlédnout si to můžete také v přiložené fotogalerii!
Postup: Dno pánve pokryjeme kvalitním olivovým olejem, zahřejeme na mírném ohni a přidáme 4 ančovičky. Rozmačkáme je vařečkou na kaši a přidáme 2 nerozkrájené stroužky česneku. Poté nakrájíme rajčata na čtvrtky a přidáme je do pánve. Vše povaříme 20 minut na středním ohni (nebo do té doby než rajčata změknou). Pak přidáme tuňáka a vaříme dalších 15 minut. Nakonec dochutíme pálivou paprikou.
Jako příloha se podávají italské široké ploché špagety linguiny (které samozřejmě můžeme nahradit i jiným druhem těstovin)
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.