Pochoutky s Irenou Fuchsovou

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal ve své kuchyni vařili se spisovatelkou a divadelní nápovědkou Irenou Fuchsovou její oblíbený zbytkový pokrm z brambor a těstovin "grenadýrský marš".

Během vaření si povídali o tom, jak poprvé tento pořad uvařila v domnění, že je jejím vynálezem, a kolegové v divadle ji pak prozradili, že už dávno existuje. Dozvěděli jsme se, že než začne paní Fuchsová psát, musí mít navařeno a také vymyšlený název knihy. Každý den je schopná napsat jednu povídku.

Grenadýrský marš
Ingredience: zbytky vařených brambor, zbylé uvařené těstoviny, cibule, anglická slanina, sůl, pepř, sádlo, sladká i pálivá paprika.

Postup: Na másle (i na sádle) zpěnít cibulku, přidat na ni nakrájenou anglickou slaninu. Dále přidat sladkou i pálivou papriku (koření), zamíchat, podle potřeby osolit i trochu opepřit. Mezitím v kastrolu osmahnout hotové těstoviny a na malé kostičky nakrájené uvařené brambory. Nakonec se všechno smíchá a prohřeje.

Irena Fuchsová v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.