Pochoutky s Janou Chládkovou

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pekli v Pochoutkách skvělou vláčnou bábovku z vaječného koňaku. Jde o recept zpěvačky a moderátorky Českého rozhlasu Region Jany Chládkové. Právě ona byla hostem v naší rozhlasové kuchyni.

Povídali si o tom, jak se Jana dostala ke zpěvu, když přitom vystudovala pedagogiku. Jana zavzpomínala na léta, kdy zpívala v cizině, jak začala spolupráce s Daliborem Jandou a zazněly i písničky z jejího nového alba Život je jízda. Na něm se objevuje také poslední duet zpěváka Petra Muka.


Koňaková bábovka
Ingredience: 5 vajec, 300 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje, 2,5 dl vaječného likéru

Postup: Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny a přimícháme olej. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme, přilijeme likér a nakonec zapracujeme zlehka sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a necháme péct (asi 40 minut při 180°C). Vychladlou bábovku můžeme ozdobit čokoládovou polevou.


Jana Chládková v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.