Pochoutky s Jaromírem Medunou

Příjemné dopoledne u plotny a u trouby jsme strávili s hercem a dabérem Jaromírem Medunou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním v Pochoutkách pekli bramborovou paštiku...

I tentokrát se dozvíte o oblíbených jídlech tohoto herce, o jeho zkušenostech s vařením pro sebe i pro rodinu, zazní historky z divadla i ze soukromí, Jaromíra vyzkoušíme ze znalostí kuchyně a budeme si hrát s pěticí slov.

Bramborová paštika
Ingredience: 1 kg nastrouhaných, den předem vařených brambor, 1/2 l mléka, 1/2 kg hrubé krupice, větší cibule (bude se smažit), česnek, majoránka, pepř, sůl, sádlo, uzené maso nebo škvarky.

Postup: Do řádně sádlem vymazaného pekáčku vlijeme směs z brambor, krupice, mléka, smažené cibulky, česneku a koření. Zapékáme v předem vyhřáté troubě cca 30 minut. Do těsta je možno přidat buď uzené maso nebo uzeninu, příp. škvarky. Nutné to však není.

Jaromír Meduna v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.