Pochoutky s Kateřinou Cajthamlovou
V naší Pochoutkové kuchyni jsme přivítali odbornici na zdravou výživu, doktorku Kateřinu Cajthamlovou. Ta radí se štíhlou linií televizním divákům i posluchačům Regionu. amozřejmě, že i do Pochoutek přinesla spoustu dobrých rad, zajímavých informací a jeden zdravý (a chutný) recept...
Rychlé rizoto
Ingredience: rýže basmati, mražený hrášek, 100 g krůtí šunky vcelku, 100 g tofu, červená paprika, okurka hadovka, cibule, sýr eidam 30% a pepř
Postup:
Uvaříme rýži basmati (bez cibule i bez soli) - 6 minut vaříme, 20 minut necháme odstát. Mezitím nakrájíme zeleninu, tofu a šunku na kostičky.
Nakrájenou směs vložíme do misky, přidáme 1 1/2 lžíce oleje, trošku bílého pepře, 2 lžičky kari koření, promícháme a necháme marinovat. Nesolíme.
Před podáváním horkou rýži smícháme s připravenou směsí, na talíři posypeme předem nastrouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.