Pochoutky s Ladislavem Županičem

Do Pochoutkové kuchyně na Regionu zavítal herec, zpěvák, gentleman a skvělý vypravěč Ladislav Županič. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi slíbil, že je naučí něco, co ještě nikdy nedělali - Kuře v pytlíku. Jste zvědaví? Uvnitř článku najdete záznam pořadu v mp3, poslechněte si ho a naučte se nový recept...

V Pochoutkách se navíc dozvíte, proč je Ladislav stále stejně hubený jako před 30 lety, jaká jídla jsou pro něj symbolem obžerství, jestli si zpívá doma v koupelně a jaké písničky má rád. Zavzpomíná na studentská léta a hereckou práci. Samozřejmě, že v Pochoutkách nesmí chybět ani tradiční Slovní hra a Rychlovýslech.

Ladislav Županič v Pochoutkách
Kuře v pytlíku

Ingredience:
Folie (pečící pytlík), celé kuře, celeru, hodně česneku, 2 mrkve, hrášek, brambory, 1 dcl bílého vína nebo vývar z kuřete, sůl, kmín, grilovací koření

Postup:
Kuře omyjeme, nasolíme, okořeníme, pomažeme utřeným česnekem (část česneku nakrájíme na plátky a kuře jím ve folii obložíme), vložíme do folie, zeleninu a brambory nakrájíme na menší kousky (brambory mohou být i na plátky) a vše přidáme ke kuřeti do sáčku. Sáček (tunel) na jednom konci otočíme a upevníme páskou, která je součástí sáčku. Potom do naplněného sáčku vlijeme sklenku bílého vína (kuřecího vývaru) a sáček utěsníme páskou i z druhé strany. Nahoře na folii uděláme jehlou tři malé dírky. Sáček může být zeleninovou přílohou a bramborami hodně naplněný.
Takto připravené kuře vložíme do trouby a pečeme zhruba hodinu. Folie se nafoukne a ztvrdne. Asi po 50-ti minutách kuře z trouby vyndáme, folii nahoře odstřihneme a kuře necháme opéct ve spodní části folie, která je zcela tuhá a tvoří misku.