Pochoutky s Otakarem Brouskem ml.

Tentokrát přijal pozvání herec a moderátor Otakar Brousek mladší zvaný Ťulda. S Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem se pokusil připravit mexické tortilly plněné fazolemi s chilli omáčkou a kuřecím masem na uzené paprice.

A k tomu Otakar přidal povídání o tom, jak jedl v Americe, čím překvapil barmana v Los Angeles, na čem se projel po slavné silnici route 66 a co si přivezl za suvenýry. Také se ovšem mluvilo o jeho ruské babičce a jídlech, která ho učila. A protože se připravovaly tortilly, tak jste se o těchto kukuřičných plackách dozvěděli něco málo v příspěvku Markéty Vejvodové.

Mexické tortilly s fazolemi
balíček menších nebo středně velkých tortill z kukuřičné mouky, plechovka červených fazolí v chilli omáčce, kuřecí prsa, koření chilli, koření uzená paprika, steakové koření, zakysaná smetana, bylinková sůl, celý pepř, olej a česnek

Otakar Brousek ml. v Pochoutkách (12)

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.