Pochoutky s Pavlem Maurerem
V Pochoutkách na Regionu byl znalec špičkových restaurací, milovník dobrého jídla a vydavatel prvního nezávislého průvodce po českých restauracích – Pavel Maurer. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním vařili pravé italské šafránové rizoto.
Kromě toho jste se dozvěděli, jestli Pavla někdy nějaké jídlo zaskočilo, jak chutná aligátor s praženými mravenci, jaké jsou trendy v gastronomii pro rok 2011, a jak se Italové hádají o to, co je to uvařit těstoviny „al dente“. Markéta Vejvodová se ve svých výpravách za surovinami vydala za odborníkem, kterým vám řekl něco o italské zlatozrnné rýži Arborio.
Šafránové rizoto
balíček zlatozrnné rýže Arborio, olivový olej, zeleninový vývar (nebo bujón), bílé víno, parmezán, špetka šafránu, šalotka
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka