Pochoutky s Pepou Dvořákem

Do naší rozhlasové kuchyně zavítal herec a oblíbený komik Pepa Dvořák. Sám moc často nevaří, proto mu pomohli Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal. Na jeho objednávku vznikly španělské ptáčky s rýží. A samozřejmě u toho bylo veselo...

Pokud si pustíte záznam pořadu, dozvíte se, jak Josef Dvořák kdysi bojoval na talíři se špagetami, jak dopadla jeho první vlastnoručně vyráběná sekaná a v čem tkví tajemství španělských ptáčků v rodině Dvořáků. Dojde i na vzpomínky na tenisové začátky a čeká vás výlet do historie znojemských okurek. Chybět nebude ani tradiční Slovní hra a Rychlovýslech...

Španělské ptáčky:

Ingredience:
Plátky zadního hovězího nebo roštěnce, 4 lžíce plnotučné hořčice, 100 g šunky, sklenice kyselých okurek, 5 plátků slaniny, vařené vejce, olej, cibule, hladká mouka, pepř, sůl, případně sušená šunka.

Pepa Dvořák v Pochoutkách