Pochoutky s princem Janem

Pochoutkovou kuchyni navštívil herec a moderátor Jan Čenský... Společně s Naďou Konvalinkovou uvařil speciální čínu s vlaškými ořechy a medem. Patrik Rozehnal ho při tom vyzpovídal a došlo i na zpěv! Podívejte se na snímky ze Studia chuti...

Honza s Naďou připravili podle receptu paní Čenské speciální masovou směs, neboli čínu z kuřecího masa s vlašskými ořechy a medem...

Čína s kuřecím a medem: kuřecí prsa, solamyl, celé vejce, sojová omáčka, med, vlašské ořechy, sůl, pórek, paprika a olej.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.