Pochoutky s Romanem Vojtkem

V Pochoutkách jsme vařili s hercem, tanečníkem, zpěvákem a trochu i moderátorem Romanem Vojtkem. Protože pochází z Valašska, přinesl si s sebou recept na pravou valašskou kyselicu s klobásou...

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si užili dobrého jídla i povídání. Roman vyprávěl o tom jak se u nich doma dělalo kysané zelí, jaká kuchařka je jeho manželka i o tom, jak je překvapen, že po 3 letech od skončení Star Dance je stále žádán jako tanečník. V Pochoutkách jste se také dozvěděli od nefalšovaného valašského řezníka recept na domácí valašskou klobásu...

Valašská kyselica
Ingredience: klobásy, kus uzeného masa, sáček kysaného zelí, pár kuliček pepře, sůl, kuličky nového koření, 4 bobkové listy, majoránka, mouka hladká, máslo, kelímek smetany na vaření a brambory

Postup: Do vařící vody nakrájené klobásy, nebo uzené maso na kostičky, nebo obojí a celý sáček kysaného zelí, klidně i s vodou. Sůl a kuličky pepře a nového koření, 4 ks bobkového listu. Vaříme cca 40 min dochutit můžeme i bujonem. Přidáme jíšku, chvíli povaříme, polévka zhoustne, přidáme smetanu na vaření pro jemnější chuť a nakonec přidáme zvlášť uvařené brambory na jemné kostičky. Vařit se musí opravdu zvlášť, v polévce se neuvaří. Chcete li, dejte si práci a vyndejte bobkové listy a kuličky pepře a koření a dobrou chuť!!! Nakonec poprášíme majoránkou.

Roman Vojtek v Pochoutkách