Pochoutky s šéfkuchařem Pavlem Pospíšilem
První prázdninovou neděli přivítali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal jediného českého kuchaře, který získal Michelinskou hvězdičku, nejvyšší světové ocenění pro kuchaře. Už přes 40 let žije v Německu, kde i vaří. Dva recepty, které představil v Pochoutkách, se ovšem Pavel Pospíšil naučil na své milované Mallorce...
Šéfkuchař Pavel Pospíšil miluje jednoduchou a klasickou českou kuchyni, ale i tu mallorskou. To proto, že má letní byt na španělském ostrově Mallorca. Je to původní statek ve vnitrozemí, ukrytý pod svahy nejposvátnějšího místa na ostrově. Právě odtamtud nám do Pochoutek přivezl své dva oblíbené recepty na tapas. Můžete tak ochutnat Cibuli plněnou cibulí a Vejce a-là Caffé Arabic.
Plněná cibule
6 velkých neloupaných cibulí, 1 kilogram hrubé mořské soli, mléko, hladká mouka, máslo, parmezán
Vejce alá Caffé Arabic
6 vajec vařených natvrdo, 1 velká neloupaná brambora uvařená den dopředu, 4 ančovičky, lžíce ostré kremžské hořčice, lžíce majonézy, konzerva kvalitního tuňáky ve vlastní šťávě, 1 šalotka, petrželka, kapari.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.