Pochoutky s šéfkuchařem Radkem Šubrtem

V rámci našeho Pochoutkového léta vám každou neděli představujeme jednoho ze známých českých šéfkuchařů. Tentokrát Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem přivítali v rozhlasové kuchyni jediného šéfkuchaře, který má mimo zavedených restaurací na starosti i školní jídelnu! Šefkuchař hotelu Le Palais, restaurace Sokool či gymnázia PORG Radek Šubrt vás naučí Liščí ragů s žemlovými knedlíčky...

Radek Šubrt pořádá kurzy vaření a sestavuje menu i na společenské akce. Malý kurz vaření absolvovali během jedné hodiny také Naďa s Patrikem, akční Radek zapojil do práce na knedlících i našeho fotografa. Mimo receptu na výtečné jídlo se během Pochoutek dozvíte od znalce stolní etikety Ladislava Špačka, jaké příbory se používají ke kterému jídlu a jak je poznáme na stole.


Liščí ragů s žemlovými knedlíčky
1 kg čerstvých hub lišek, máslo, 2 šalotky, snítka tymiánu nebo rozmarýnu, vývar, sůl, pepř, mléko, trochu hladké mouky, 4 vejce, jeden toustový chléb, pórek a pažitka

Šéfkuchař Radek Šubrt v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.