Pochoutky s šéfkuchařkou Vlaďkou Příhodovou
V Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala vařila šéfkuchařka Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Vlaďka Příhodová. Těšit se můžete na jemný hráškový krém s nočky z uzeného lososa a restovanými hráškovými lusky. A k tomu si můžete dát letní rucolový salát s radcchiem, přelitý redukcí z červené řepy a ozdobený čerstvými malinami...
Během přípravy se od Vlaďky dozvíte, jak se pracuje v nejslavnějším českém hotelu, který funguje už více než 300 let. Zeptáme, jak se vaří pro filmové celebrity, kolik jídel se vaří v kuchyni, kde pracuje 35 kuchařů a jestli někdy někdo jídlo vrátil. Kromě toho uslyšíte další rady od znalce etikety Ladislava Spačka. Nenechte si ujít další speciální letní Pochoutky, do kterých si zveme špičkové české kuchaře!
Jemný hráškový krém
200 g čerstvého loupaného hrášku, 100 g másla, trochu mouky, sůl, pepř, trochu smetany
Letní rucolový salát
lístky rucoly, nakrájené radicchio na proužky, bílé krémové balzamico, redukce z červené řepy, čerstvé maliny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.