Pochoutky s Tenou Elefteriadu

Na Regionu se zase vařilo - tentokrát řecky. Naše Studio chuti totiž navštívila česká zpěvačka s řeckými kořeny - Tena Elefteriadu. Naďu Konvalinkovou, Patrika Rozehnala a všechny posluchače naučila vařit řeckou polévku s citronem a vejcem...

Řeč byla o tom, jak se sklízí olivy, proč je dobré jednou za čas sníst pecku a jak vypadá takový řecký oběd. Navíc se Tena rozpovídá, proč byla nucena se naučit zpívat a jaká česká jídla považuje za zimní.

Řecká polévka
Ingredience: kuře (skelet, směs na polévku), rýže, vejce, 2 - 3 citrony, drůbeží nebo kuřecí vývar v kostce, čerstvé oregano (můžete nahradit sušeným), pepř, sůl

Tena Elefteriadu v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.