Podezřelého z napadení 90leté seniorky v pražském metru zadrželi revizoři

14. leden 2021, aktualizováno

Revizoři pražského dopravního podniku zadrželi ve čtvrtek dopoledne v metru podezřelého z napadení 90leté ženy, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Sledovali ho několik stanic, a když chtěl vystoupit, zadrželi jej. Revizoři si muže, který byl podobný podezřelému, všimli ve stanici Veleslavín a začali ho sledovat.

„V metru se objevil hledaný muž, který podle záznamu ztloukl 90letou ženu. Já jsem ho poznal a kolegovi jsem řekl, že ho budeme sledovat, kam pojede. Zavolal jsem policii a navigoval jsem operačního, kam jede,“ řekl serveru www.novinky.cz revizor dopravního podniku.

Ve stanici Nemocnice Motol pak muže zadrželi do příjezdu policie, která podle jejich slov byla na místě během chvíle. „Policisté se podívali na video, měl na sobě stejné oblečení, takže mýlka vyloučena,“ doplnil revizor.

Policie vzápětí zadržení potvrdila. „Policisté omezili na osobní svobodě podezřelého muže, který odpovídá popisu hledaného útočníka z napadení seniorky v metru,” uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Přepadení v metru

„Devadesátiletá seniorka, která špatně vidí a pohybuje se o holi, si chtěla v metru sednout na sedadlo. Na něm ale ležel muž a celé ho zabíral. Proto ho požádala, jestli by si mohl normálně sednout a udělat jí místo. Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje. Napadené na pomoc přiskočili cestující a útočník ze soupravy vystoupil,“ popsal incident mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Jeden z cestujících útočníka povalil na zem a chtěl ho zadržet do příjezdu policie. „To by se mu zřejmě i podařilo, protože ho držel na zemi a evidentně měl nad ním převahu. Jenže v soupravě nechal položený batoh s doklady, o který nechtěl přijít a když hrozilo, že by souprava odjela, tak ho pustil a zpátky do ní nastoupil,“ uvedl mluvčí policie.

Útočník tak zůstal na nástupišti, kde jeho tvář zachytila kamera, když čekal na další soupravu. Záběry nyní zveřejnila policie a prosí, aby kdokoli, kdo muže pozná, zavolal na linku 158. Zároveň prosí, aby se jí ozvali i svědci celého incidentu.

Napadená žena po něm skončila v péči záchranářů kvůli zranění v obličeji. „Také jí útočník poškodil brýle, čímž vznikla škoda přes tři tisíce korun,“ řekl Daněk s tím, že policie případ vyšetřuje jako výtržnictví a muži hrozí až dva roky vězení.

autor: Von
Spustit audio