Podpis Řepky bude jen formalitou, hlásí z Příbrami

19. září 2011

Florencie, Londýn, Praha, Příbram. Taková bude zřejmě souslednost fotbalových působišť sparťana Tomáše Řepky. Aby si mohl středočeský klub dovolit jednoho z nejlépe placených hráčů s šesticiferným měsíčním platem angažovat, musel sehnat speciální sponzorský příspěvek. To se povedlo a dnešní závěrečné jednání o přestupu sedmatřicetiletého stopera z Letné by mělo být už jenom formalitou.

Příbram se stává jakýmsi výminkem dosluhujících sparťanských legend. Plánovaný příchod Tomáše Řepky dává vzpomenout na kanonýra Horsta Siegla, který také našel azyl na stadionu U Litavky, když začal být na Letné přebytečný.

„Tenkrát, když jsme tu Horsta měli, tak byly názory rozdělené, jestli je to dobře nebo jestli to vůbec má cenu. On dal hned v prvním zápase tři góly. Bylo to velké angažmá a myslím, že toto je stejný případ.“

Šéf příbramského klubu Jaroslav Starka si od Řepkova příchodu slibuje mnohé a trenér David Vavruška, který je o pouhé dva roky starší než svérázný stoper z Letné, se s jeho příchodem do fungujícího týmu bude muset vyrovnat.

„Tohle je prostě tým Jardy Starky, který ho buduje a platí. Já jsem tu od toho, abych trénoval. To znamená, že pokud si Jarda usmyslí, že koupí Tomáše Řepku a já ho nezvládnu, tak tu nemám co dělat.“

Příbramský kouč bere jím nevyžádaný Řepkův příchod sportovně a minimálně na první poslech platí totéž také o Lukáši Hejdovi. Ten se kvůli přetlaku stoperů přesunul ze Sparty na hostování právě do Příbrami a letenská konkurence ho nakonec zřejmě dostihne i tam.

Nebyla to ale prý vidina Řepkova příchodu, co ho vyburcovalo k výtečnému výkonu korunovanému gólem v nedělním ligovém duelu proti Mladé Boleslavi.

„Takhle jsem to nebral. Nebudu říkat, že jsme se o tom nebavili, taková zpráva kabinou zacloumá.“

A o Řepkovi se pochopitelně bavily i necelé tři tisícovky diváků, které vítězný zápas svého týmu proti Mladé Boleslavi na stadionu U Litavky sledovaly.

„Myslím si, že jeho jméno může přitáhnout více lidí na fotbal. Možná si někdo myslí, že na to nemá ve Spartě, ale tady na to má, celkově v naší lize na to má.“

Pokud ruka nečekaně nevyklouzne z rukávu, dočkají se natěšení fanoušci premiéry Tomáše Řepky coby domácího hráče na příbramském stadionu 1. října. Hádejte proti komu. Ano, proti Spartě.

autoři: jkb , špo
Spustit audio