Podzimní květina, venkovní dveře, Jack Russell teriér

16. říjen 2010

Podzim vůbec nemusí být jen obdobím, kdy se smutně díváme na padající listí. Dozvíte se např., jak si vyrobit přírodní podzimní dekoraci. Kuriózního koníčka má Petr Hemerle, třicet let totiž sbírá ochranné plynové masky, reportáž s ním pro vás natočil kolega Jan Zítka. Chystáte si pořídit plemeno Jacka Russella teriéra? V tom případě se vám budou hodit informace, které pro vás chystáme tomto díle Hobby magazínu. Chovatelka Líza Švejdová má pro vás nejednu dobrou radu.

Podzimní květina
Podzim vůbec není pouze obdobím, kdy se smutně díváme na padající listí....I na podzim v přírodě rostě mnoho krásných rostlin. A také plodů, které jsou se nám mohou hodit nejen pro konzumaci. Věřte, že mohou také zpříjemnit atmosféru vašemu bytu. O tom, jak si vyrobit přírodní podzimní dekoraci hovořila Markéta Vejvodová s Pavlem Hruškou, majitelem ateliéru Hruška Design.

Sběratel plynových masek
Petr Hemerle je opravdu vášnivý sběratel. Zaměřil se na velmi originální předměty - na ochranné plynové masky a oděvy. Že svému koníčku úplně propadl, poznáte z následující reportáže. Se svou sbírkou masek se pochlubil reportérovi Janu Zítkovi.

Venkovní dveře
Pokud jste se přes léto pustili do stavby domu, určitě se budete snažit do zimy dokončit stavbu alespoň v základech. Vedle oken byste určitě měli stihnout dokoupit a instalovat venkovní dveře... Dnes je výběr mnohem větší. Dveře mají totiž vedle bezpečnostních funkcí i mnohé další...To vše pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u Libora Kořínka odborného technického konzultanta společnosti UNIWIN.

Jack Russell teriér
Temperamentní a nebojácný. Takové přívlastky si bez nadsázky zaslouží Jack Russell teriér. Tento pes byl vyšlechtěn jako lovecké plemeno v 19. století v Anglii a dnes se často využívá jako společník. Pár dobrých rad potenciálním nebo začínajícím majitelům Jack Russell teriéra dá odbornice na zájmové chovy Líza Švejdová. Na návštěvu k ní nás zve Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Aby se těsto nelepilo na váleček, dejte jej na pár minut před použitím do lednice.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio