Pohanková kaše se slaninou a sýrem

V receptech našich babiček si připomeneme důležitost snídaní v selských staveních a dozvíme se jak připravit pohankovou kaši se slaninou a sýrem.

Ingredience
  • ¼ kg pohanky
  • 4 dkg sádla
  • 5 dkg strouhaného tvarohového sýra
  • 5 dkg slaniny
  • sůl

Pohanku zalijeme vodou na prst vysoko, osolíme a uvaříme do měkka. Kaši rozdělíme na talíře, omastíme sádlem a uškvařenou slaninou a hustě posypeme nastrouhaným hořčákem (pikantním tvarohovým sýrem) nebo tvrdým tvarohem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.