Pohanková kaše se slaninou a sýrem
V receptech našich babiček si připomeneme důležitost snídaní v selských staveních a dozvíme se jak připravit pohankovou kaši se slaninou a sýrem.
- ¼ kg pohanky
- 4 dkg sádla
- 5 dkg strouhaného tvarohového sýra
- 5 dkg slaniny
- sůl
Pohanku zalijeme vodou na prst vysoko, osolíme a uvaříme do měkka. Kaši rozdělíme na talíře, omastíme sádlem a uškvařenou slaninou a hustě posypeme nastrouhaným hořčákem (pikantním tvarohovým sýrem) nebo tvrdým tvarohem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.