Policie dopadla zloděje z mladoboleslavské banky. Byl zadržen v Liberci

27. leden 2022 16:30

Mladoboleslavští kriminalisté už zadrželi lupiče, který měl minulý týden se zbraní přepadnout banku v Mladé Boleslavi. Ve středu si pro něj policisté dojeli do Liberce, odkud muž na loupež vyrazil. Během výslechu se ke všemu přiznal s tím, že měl dluhy a nevěděl, jak situaci jinak řešit. Jeho běžný výdělek totiž na umoření všech pohledávek nestačil.

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili už pouze 100 tisíc korun. Zbylé peníze stihl muž podle svých slov utratit. Částí uloupených peněz pak měl splatit některé své dluhy.

Zbraň, kterou měl při přepadení banky použít, policisté v bytě našli také. Šlo ale o atrapu.

„V současné chvíli je čtyřiatřicetiletý muž obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a umístěn v policejní cele v Mladé Boleslavi. Policisté zároveň podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby,“ informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Nejpozději v pátek dopoledne by pak podle ní měl soud rozhodnout o uvalení vazby. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až desetiletý trest odnětí svobody.

Čtěte také

K přepadení banky došlo před týdnem v pondělí. „Do banky vešel muž asi 180 centimetrů vysoký. Na hlavě měl kuklu, takže mu byly vidět jen oči. Hovořil česky a dožadoval se vydání finanční hotovosti,“ popsala přepadení banky policejní mluvčí. Muž si peníze odnesl v igelitové tašce.

autor: pik | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio