Policie hledá Helenu Čermákovou i v kauze odcizených peněz

6. únor 2003

Už nejen kvůli nástupu trestu, ale i kvůli kauze odcizených peněz hledá policie Helenu Čermákovou z Kladna, odsouzenou loni na tři roky do vězení za smrt její dcery Terezy. Do pondělí se skrývala u známého v Kladně-Kročehlavech a vyhýbala se tak převzetí výzvy k nástupu trestu. Poté, co jí policisté obsílku předali, Čermáková byt opustila a policisté po ní bezvýsledně pátrají. Nájemník bytu pak policii oznámil ztrátu 14.000 korun, z čehož viní právě Čermákovou. Policie případ prošetřuje, brání se však zatím označit ženu za podezřelou.

Příkaz na dopravení Čermákové do věznice vydal kladenský soud ve středu. Důvodem bylo, že nenastoupila ve stanovené době k výkonu trestu. Policisté ji poté neúspěšně hledali na různých místech Kladna. Vyhlásili proto celostátní pátrání. Podle televize Nova se Čermáková nástupu do věznice vyhýbá, neboť se pokouší otěhotnět. Kdyby doložila potvrzení o graviditě, výkon trestu by se jí odložil na dobu jednoho roku po porodu, tvrdí televize.

Soud poslal Čermákovou do vězení za to, že nedbalostí zavinila smrt své pětileté dcery. Terezu předloni v létě v opilosti ve spánku zalehla. Dívka se předtím za nejasných okolností sama napila alkoholu.

Spustit audio