Policie hledá spojení mezi výbuchem v Poděbradech a další hrozbou

27. únor 2003

V poděbradském panelovém domě, který ve středu musela policie vyklidit kvůli hrozbě bombou, žije majitel zastavárny, u níž třaskavina vybuchla minulý týden. Středeční poplach byl falešný. Policisté dosud netuší, kdo za ním stojí. Možnou spojitost případů prověřuje. Jednoznačně tyto případy ale nelze spojit, je to pouze jedna z verzí.

Neznámý pachatel ohlásil uložení bomby v domě v ulici V Aleji ve středu asi v 18:20 městské policii v Poděbradech. Vzápětí se na místo sjeli hasiči, policisté, psovod i pyrotechnik a muselo být evakuováno asi šedesát lidí ze dvou domů. Policisté nic nenašli a asi ve 20:10 hledání ukončili. Středočeská policejní mluvčí Soňa Budská dnes řekla, že policie zahájila proti neznámému pachateli stíhání kvůli podezření z šíření poplašné zprávy.

Případ výbuchu bomby před poděbradskou zastavárnou v Husově ulici z minulého týdne policie stále vyšetřuje. Má několik vyšetřovacích verzí a čeká na výsledky odborných expertiz. Podle vyšetřovatele nelze dosud jednoznačně říci, že výbuch byl směřován proti majiteli zastavárny. Také středeční anonym nemusí podle něho s tímto případem souviset. Neznámý pachatel tak mohl pouze vyvolat nepříjemné reakce nájemníků vůči majiteli zastavárny. Zraněný sedmatřicetiletý muž po výbuchu v minulém týdnu stále leží ve vinohradské nemocnici v Praze a jeho stav je stabilizovaný.

Spustit audio