Policie obvinila řidiče autobusu kvůli nehodě u Struhařova na Benešovsku. Hrozí mu až osm let ve vězení

19. červen 2020

Policisté obvinili řidiče autobusu kvůli nedělní nehodě na železničním přejezdu u Struhařova na Benešovsku. Pětapadesátiletému cizinci hrozí až osm let vězení, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Monika Schindlová. Při srážce autobusu s vlakem na přejezdu bez závor se zranilo deset lidí, z toho jedna žena vážně a zbytek utrpěl lehká zranění.

Signalizační zařízení na přejezdu bylo podle kriminalistů v době nehody v provozu. Kriminalisté řidiče obvinili z obecného ohrožení z nedbalosti, za což mu hrozí dva až osm let vězení. "Policisté podávali návrh na vzetí do vazby, ale soud to neakceptoval, muž je tak vyšetřován na svobodě," dodala Schindlová.

Událost se stala ráno na silnici 112 mezi Struhařovem a Dobříčkovem na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. Autobus vjel na koleje ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak Českých drah. Osobní motorový vlak po srážce vykolejil, havarovaný autobus zůstal v kolejišti. V obou dopravních prostředcích cestovalo 12 lidí, z toho deset museli hasiči zachraňovat.

Škoda byla předběžně vyčíslena téměř na čtyři miliony korun. Jednokolejná trať mezi Benešovem a Vlašimí byla po nehodě až do podvečera mimo provoz.

zdroj: ČTK
Spustit audio