Policie zadržela muže, jehož podezírá ze střelby na auto v Brně

18. červen 2015

Jihomoravští kriminalisté dnes zadrželi jednadvacetiletého Lukáše Minaříka. Podle policie je podezřelý z pondělní střelby na auto v Brně-Žebětíně a vyloupení večerky v Bystrci. Policisté při jeho zadržení spolupracovali se slovenskými kriminalisty.

Muž se podle jihomoravské policejní mluvčí Petry Vedrové totiž ukrýval na Slovensku. Bližší informace ale policie zveřejní zřejmě až v pátek. „V tuto chvíli probíhají prvotní procesní úkony a podrobnější informace zveřejníme, jakmile to bude možné, pravděpodobně během zítřka,“ doplnila Vedrová.

Po mladíkovi pátraly desítky policistů. Rodiče dnes prostřednictvím ČTK vyzvali jedenadvacetiletého muže, aby se přihlásil rodině nebo policii.

"Každá situace má řešení a jeho odkládání nepomůže ani jemu, ani rodině, která je pod velkým tlakem sdělovacích prostředků a veřejnosti. Čím dřív se situace začne řešit, tím lépe pro všechny," sdělili.

Výstřel v Žebětíně padl v pondělí kolem 13.00 u silnice k Ostrovačicím. Řidič utrpěl zranění a záchranáři jej převezli do nemocnice. Podrobnosti k útoku ani rozsahu zranění policisté, ani zdravotníci zatím nezveřejnili.

Po střelbě v Žebětíně pachatel podle policie v Kavčí ulici v sousední Bystrci přepadl prodejnu s potravinami. Údajně si odnesl menší hotovost a cigarety. Nikoho nezranil.

autor: mav | zdroj: ČTK
Spustit audio