Policie zadržela už i třetího uprchlého vězně z Vinařic. Našla ho až v Klatovech

12. leden 2018

Policisté chytili posledního z trojice vězňů, kteří utekli v pondělí z nestřeženého pracoviště v Rakovníku. Uprchlík byl podle rakovnické policejní mluvčí Michaely Richterové zadržen ve čtvrtek v podvečer u známé v Klatovech. Další dva vězně se podařilo vypátrat už ve středu v Ústí nad Labem. Všichni tři odsouzení pocházejí z věznice ve Vinařicích na Kladensku, kam se dostali za majetkovou trestnou činnost.

Policisté ve čtvrtek kolem tři čtvrtě na šest večer na tísňové lince 158 přijali oznámení o tom, že se v azylovém domě v Klatovech nachází člověk odpovídající popisu hledaného vězně. "Na místo ihned vyjeli klatovští policisté s kriminalisty, kteří zjistili, že se opravdu jedná o třiatřicetiletého muže v celostátním pátrání, který vykonává trest odnětí svobody ve věznici Vinařice. Na základě toho jej zadrželi a umístili do policejní cely," uvedla mluvčí. Po provedení nezbytných služebních úkonů muže policisté eskortovali do věznice Plzeň - Bory.

Vězni z nestřeženého pracoviště utekli v pondělí večer. V noci na středu se podařilo zadržet sedmadvacetiletého muže a dvaatřicetiletého muže. Byli v jednom domě v Ústí nad Labem, kam byli nejdříve přivoláni strážníci a poté i hlídka státní policie, která zjistila, že jde o celostátně hledané.

Třetí hledaný, třiatřicetiletý muž byl na útěku o necelé dva dny déle. Všichni odsouzení jsou z vinařické věznice, odsouzeni byli za majetkovou trestnou činnost.

zdroj: ČTK
Spustit audio